De typecursus van FEBA typecursus VingerVlug is een cursus die gericht is op het verbeteren van je typevaardigheid. Het doel is om sneller en accurater te kunnen typen, waardoor je efficiënter kunt werken en minder fouten maakt.
Onze typecursus is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden en bevat een uitgebreid scala aan lessen en oefeningen om je vaardigheden te verbeteren. De cursus begint met het aanleren van de basisprincipes van typen, inclusief het correct plaatsen van de vingers op het toetsenbord en het leren van de juiste typehouding (handenzetting en zithouding).
Daarnaast leer in je in de lessen het verhogen van de snelheid, nauwkeurigheid en het verminderen van vermoeidheid bij langdurig typen. De cursus wordt afgesloten met een examen om te testen of je de vaardigheden die je hebt geleerd goed onder de knie hebt.
Onze typecursus wordt aangeboden door middel van fysieke lessen en thuis oefen je iedere dag 15-30 minuten in je eigen leeromgeving.
Het is een flexibele manier om te leren typen, waarbij je iedere week aan je opdrachten kunt werken en je voortgang kunt bijhouden. We bieden ook persoonlijke ondersteuning en feedback van om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je cursus haalt.
Dus als je je typevaardigheid wilt aanleren of verbeteren, is onze typecursus een geweldige manier om te beginnen!
Typeles voor kinderen
Kinderen op de basisschool werken al veel op de computer. En in het voortgezet onderwijs wordt dat nog meer. Blindtypen met 10 vingers helpt hier echt bij. Niet alleen is je huiswerk sneller klaar, ook andere schoolprestaties verbeteren er door. Ontdek de opwindende wereld van typen met onze leuke en interactieve typelessen voor kinderen! Ontwikkel essentiële typevaardigheden, zoals het plaatsen van je vingers op het toetsenbord, het correct typen van letters, en het vergroten van je typesnelheid.
Typeles voor volwassenen
Ruim vier miljoen volwassenen werken dagelijks meerdere uren achter een computer of laptop, zowel thuis als zakelijk. Toch typt één op de vijf volwassenen nog met twee vingers en kan twee derde niet blindtypen. Wat een tijdverlies. Slecht voor je werkhouding en grote kans op lichamelijke klachten met mogelijk uitval als gevolg. Wist je trouwens dat mensen die blind kunnen typen zich ook beter kunnen focussen? Dat komt dus de kwaliteit van je werk alleen maar ten goede.
Typen voor dyslecten
Als je dyslexie hebt, vind je lezen (en schrijven) vaak lastig. Je spiegelt, draait en verwisselt letters. Daarom is het voor dyslecten extra moeilijk om te leren blindtypen. Dankzij onze persoonlijke begeleiding hoeft dit gelukkig geen probleem meer te zijn. Blind leren typen draagt bij aan de ontwikkeling van het letter- en woordbeeld. Het zorgt ervoor dat schrijven automatisch gaat en makkelijker wordt. Hierdoor verbeteren je leerprestaties én neemt je zelfvertrouwen toe.
Typecursus
Tegenwoordig leert men het blindtypen veelal op jonge leeftijd aan. Toch vinden wij het belangrijk vinden dat iedereen de mogelijkheid moet kunnen krijgen om het blindtypen te leren. Daarom bieden wij ook een aangepaste cursus aan voor jongeren en volwassenen. Deze variant bieden wij alleen online aan, aangezien het voor studerende jongeren en werkende volwassenen lastiger is qua tijd om aan een klassikale cursus deel te nemen.
Als u dit leest dan weet u al, dat het typen met 2, 3 of 4 vingers geen optie meer is. Het typen kost je teveel tijd ofje maakt veel typefouten waar u zich (begrijpelijk) flink aan stoort en daarmee onnodig stress teweeg brengt. Daarnaast kan het typen op verkeerde wijze allerlei lichamelijke klachten veroorzaken (nek, schouders, rug en polsen) die tot RSI kunnen leiden. Deze klachten kunnen soms zo ernstig worden, dat er door ziekte niet aan het arbeidsproces kan worden deelgenomen. Dit is natuurlijk een ramp als dit gebeurt, vooral omdat dit voorkomen had kunnen worden als het blindtypen eerder aangeleerd was. Twee van de drie Nederlanders kunnen niet blind typen. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van ECDL Nederland.
Volgens de instantie is het slecht gesteld met de typevaardigheid van een groot deel van de Nederlanders. Een op de vijf werknemers tikt met twee vingers, wat ten koste gaat van de werksnelheid. Van de ondervraagden denkt gemiddeld de helft sneller te werken als ze blind zouden kunnen typen. In totaal kan slechts een kwart van de ondervraagden zonder naar het toetsenbord te kijken tikken. Dat doen zij met negen of tien vingers.
Het nadeel van zelf aangeleerd typen
De helft van de ondervraagden geeft zichzelf de schuld van hun slechte typevaardigheid. Ze hebben het zichzelf vaak aangeleerd maar houden daar een slechte techniek en slechte lichaamshouding aan over. Uit het onderzoek blijkt dat jongeren wel beter kunnen typen dan ouderen. Ook hoger opgeleiden en vrouwen kunnen relatief goed overweg met een toetsenbord.
Ruim vier miljoen volwassenen werken dagelijks meerdere uren achter een computer of laptop, zowel thuis als zakelijk. Toch typt één op de vijf volwassenen nog met twee vingers en kan twee derde niet blindtypen. Wat een tijdverlies. Slecht voor je werkhouding en grote kans op lichamelijke klachten met mogelijk uitval als gevolg.
Wist je trouwens dat mensen die blind kunnen typen zich ook beter kunnen focussen? Dat komt dus de kwaliteit van je werk alleen maar ten goede.